Psykolog Søren Steen Lund Larsen

Den første samtale

Det kan føles fremmed og grænseoverskridende at fortælle om sine problemer til en fremmet person, og man kan være usikker på, hvorledes denne kontakt vil påvirke en.
I den forbindelse kan det være godt at vide, at den første samtale er en indledende. Jeg vil eksempelvis spørge til, hvad der har fået dig til at henvende dig, hvor længe du har haft problemerne, og hvordan du hidtil har forholdt dig til dem.

Afhængig af problemernes art vil jeg måske bede dig om at fortælle lidt om din egen baggrund. I slutningen af vores samtale vil jeg fortælle dig, hvordan jeg forstår dit problem og give mit bud på, hvordan jeg mener, at du bedst kan hjælpes. Du er naturligvis frit stillet i forhold til, om du har lyst til at påbegynde et egentligt samtaleforløb på baggrund af den eller de første samtale(r).

Som autoriseret psykolog har jeg tavshedspligt og alt, hvad du fortæller, er naturligvis fortroligt.

Medlem af Dansk Psykolog Forening

Se eventuelt også Psykoterapi, Parterapi, Vilkår